De Ringercompetitie – 4

Heren, wat een resultaat !

Maar liefst VIER mannen wisten hun handicap vandaag te verbeteren, te weten.:
1. Ben ten Broeke (38 stb / HCP 19,4) ,
2. Gerard Siemerink (37 stb / 11,3 HCP)
3. Wim ten Heggeler (37 STB / 24,8 HCP)
4. Jan Laarhuis ( 37 STB / 20,0 HCP ) .

Hoed af Chapeau en Gefeliciteerd !!

Cees Blaak belde Alfons Esman die tijdens hole 3 de weg kwijtraakte. …. ?? ….
“Hoe is het mogelijk dat je elkaar op deze hole kwijt raakt !”

Bij de uitreiking heeft de wedstrijdcommissie verzuimd de 5 birdies te vermelden die vandaag gehaald zijn:
Hans Weber (Hole 12), Arnold Riesmeijer en Cees Blaak (Hole 15), Ruud Marbus en Robin Gray (Hole2) en Jan Laarhuis (Hole 11).
Wis en waarachtig een vermeldenswaardige prestatie die we hadden moeten vermelden, maar in het heetst van de strijd vergeten zijn. Proficiat mannen en sorry dat jullie aan onze aandacht ontsnapt zijn.

Wat verder noemenswaardig was: Jos Gerritsen’s geliefde onderwerp : “Wat te doen als je op de brug van hole 9 ligt?”. Dit is bij dezen beantwoord door Roderick Bredero. Zie foto’s als duidelijke toelichting. Maar lees ook de aanvulling van Hans Weber.

Een bijdrage van Hans Weber ter verduidelijking van de situatie op de brug.
In dit geval ligt de bal op het bruggetje, maar niet in de waterhindernis. Dan heb je een free drop, omdat het bruggetje een vast obstakel is. (zoals op de foto). Ligt de bal EEN plank verder dan ligt hij in de waterhindernis en kan je hem spelen zonder te grounden. Je mag ook droppen met een strafslag.

En voor Ruud Marbus, die na een fors aantal totaal mislukte slagen de handdoek in de ring gooide:: “Kop op en de volgende keer beter !”

In de overall ringercompetitie heeft Hans Le Loux de leiding genomen, gevolgd door Freek Hakvoort (2), Sanne Dijkstra en Cees van de Bovenkamp ( 3/4), Jos Gerritsen en Peter Kluitmans ( 5/6 ), Kees Ooijevaar en Ben ten Broeke ( 7/8 ).