Ryder Cup – Na dag 2 is de stand 16 ½ – 11 voor Twente

Dag 2 van de Rydercup 2019 verliep anders dan de eerste dag. Daar waar een week tevoren onder leiding van Jan van der Veen met veel moeite 24 Tukkers bijeen waren gesprokkeld – waarbij de grens tussen Twente en de buitenwereld met name in Noord-Zuid richting maximaal werd opgeschoven om aldus enkele single-handicappers te contracteren – kwamen er thans 52 (2×26) leden bijeen om te golfen of wat daarvoor mag doorgaan.
Nog voordat de beide captains hun plan ontvouwden ontstond er van Twente zijde een spontane samenzang, waarbij een geoefend oor, naast volstrekt atonale klanken toch een enkele basale noot ontwaarde. De tekst daarentegen was slechts voor de Tukkers begrijpelijk en dus van generlei belang.
Nadien volgde de inleiding van de beide captains: Frans van Mol (buitenlander) hield de kaarten voor de borst, David Wijnen goochelde wat met een gouden bal, die hij kennelijk al een jaar achterover had gedrukt, als prijs voor het hoogste aantal birdies per team, goed voor een half punt. Er waren ook twee halve punten te verdienen voor de neary en sneary.
Onder het toeziend oog van de camera van Remine Planten werd de strijd gestreden met een achterstand voor de buitenlanders van 8-5.
Hoewel de klimatologische omstandigheden optimaal waren, slaagde de buitenlanders er niet deze achterstand te verkleinen. De finale score bleef hangen op 8 ½ ( incl birdie, neary en sneary)-6 ten faveure van de Tukkers.
Het eindresultaat van twee dagen is: 16 ½-11 ten nadele van de buitenlanders. Laatstgenoemden zitten wel op schema, het wordt echter wel steeds onduidelijker over welk schema we spreken; zeer waarschijnlijk zijn de buitenlanders beter in barbecueën.
De hoop is aldus gevestigd op captain van Mol die op de laatste dag zijn troefkaart zal uitspelen in de hoop dat dat geen joker gaat worden.

DE UITSLAG

ALFONS TELT

TWENTE LACHT…….

Het koppel Jan Gerritsen en Guus Droppers pakte de sneary op hole 9/18. De neary (6/15) werd door Ben Gelévert binnengehaald.

Volgt donderdag 29/8

….. NOG WEL…