De bello Drienico – Heren Ryder Cup

Ondanks de druïden drank voor de Rest of the World (Reliqua mundi/RM) op dag 2 van de Rydercup had men beter moeten weten. Reeds Caesar schreef rond 45 v C: .. Ollanda est omnis divisa in partes tres, quarum unam incolunt Tubantiae. Hi omnes lingua inter se differunt et horum omnium fortissimi ..
Vrij vertaald: …Holland is in zijn geheel verdeeld in drie delen, waarvan de Tukkers er één bewonen. Deze verschillen in taal met de overigen en zijn verreweg de dappersten…
Het is overigens volstrekt onduidelijk hoe dit duistere groepje zich uiteindelijk heeft kunnen vestigen achter de IJssel. Kortom: als men zijn klassieken had gekend, had men tevoren reeds de uitslag kunnen weten: Tukkers- ROW: 24-23,5. Pogingen als het op het laatste moment inbrengen van een ovum aureum (gouden bal/ chipping contest) dan wel het inzetten van allochtonen (Hans Ouwehand) bleken volledig zinloos. Laatste genoemde scoorde nog wel een Eagle op hole 7, maar dat was meer voor eigen gewin.

Lees het boeiende verslag verder op de speciale pagina van DAG 3. Maar voor het begrip van de tijdens dag 2 verstrekte druïden drank moet ook het verslag van DAG 2 worden gelezen.