Donderdagavondcompetitie 2018

Marieke Hardeman afgetekend winnaar

De finale van de donderdagavondcompetitie werd dit jaar gespeeld op vrijdag 21 september op de golfbaan Rijk van Sybrook.
Marieke Hardeman – die de koppositie stevig in handen had – gaf de achtervolgers toch nog een kans. Zij wist slechts 23 punten te scoren, maar de achtervolgers lieten de kans om nog enigszins een bedreiging te vormen volledig liggen. Alleen Margreet Leijendekker en Greg Glynn wisten een score neer te zetten van 32 stablefordpunten, alle anderen scoorden minder dan 30 punten. Marieke heeft dit seizoen een ongelooflijke prestatie geleverd door de finale in te gaan met een gemiddelde score van 39.3 stablefordpunten (6 beste kaarten). De allerhoogste gemiddelde score ooit op de donderdagavond neergezet. Chapeau!!
De dames hebben het dit seizoen uitstekend gedaan met een tweede plaats voor Jeanette Hintzpeter. Derde werd Greg Glynn, die vanaf de 8e plaats wist door te dringen in de top 3.
Dit jaar was er een alternatief voor het streepjesklassement. Het hele seizoen worden de standen gepubliceerd gebaseerd op de 6 beste (stableford) kaarten. Dit jaar was er wederom een poedelprijs. Nu voor de speler die de 6 slechtste kaarten had ingeleverd. Anne Tip mocht deze felbegeerde prijs in ontvangst nemen met een gemiddeld van 26 stablefordpunten. Anne werd net als Marieke ook in het zonnetje gezet en ontving een aantal merkwaardige cadeaus alsmede 26 zeer slechte golfballen, die uiteraard horen bij een slechte score.
De commissieleden ontvingen als dank van de deelnemers een heerlijke fles wijn, waarna de voortzetting volgde van een heerlijk diner.
Opnieuw een mooie afsluiting van een geweldig sportief seizoen.

Uitslag finale Sybrook 2018 en EINDUITSLAG

Foto’s: Anton Strabbing