Donderdagavondcompetitie 2017

Gerard Siemerink winnaar na eindsprint bij de finalewedstrijd

Op vrijdag 22 september werd onder prachtige weersomstandigheden de finale gespeeld op golfbaan de Koepel in Wierden. Nog nooit hadden zich zoveel deelnemers aangemeld voor de eindstrijd. De top van het klassement (gemiddeld 36 of hoger!!) bestond uit maar liefst 8 personen met als absolute koploper Greg Glynn met een score van 37,5.
De spanning was om te snijden…Vanaf 12.30 uur vertrokken de flights waarvan de volgorde werd bepaald door de eindstand op Driene.
Eindklassering: het gemiddelde van 6 beste bij Driene gespeelde kaarten 75% – De finaledag 25%.
Helaas, de koplopers Greg Glynn, Harald Enschede en Sabine Geerdink haalden niet het niveau van het afgelopen seizoen en moesten een scorekaart inleveren die geen uitzicht bood op een hoge eindklassering, tenzij het hele deelnemersveld……..Dit lag zeker niet aan de baan, die voor deze finaledag in optimale condities was gebracht. Hulde aan de greenkeepers.

EINDSTAND

Gerard Siemerink wist met een score van 34 punten de 1e plaats op te eisen. Naast de wisselbeker ontving hij een geweldig mooie trofee gemaakt van glas met onder andere in kleur het logo van Driene. Deze trofee is gemaakt en geschonken door Elise Dorée. Chapeau!!!
Jos Rosens (34 punten) werd 2e en Ad van der Minnen (29 punten) 3e.
Koploper Greg Glynn moest genoegen nemen met een 9e plaats, waarmee nog eens duidelijk werd dat op de finaledag voor iedereen alle opties nog open liggen.
Nieuw was het dit jaar voor het eerst (in Nederland) ingevoerde streepjesklassement. Onder daverend applaus werd de winnaar Frans van Mol in het bijbehorende streepjespak gehesen en mocht hij de allereerste in Nederland uitgereikte streepjes-trofee in ontvangst nemen.
Een geweldig sportieve dag en seizoen werd afgesloten met een heerlijk diner.

Uitslag finale Wierden 2017 en EINDUITSLAG

De trofee, gemaakt en geschonken door Elise Dorée.
EN op hole 18 maakte Elise een HOLE IN ONE.

Maaike Strabbing in actie. Vierde plaats. De dames waren sterk aanwezig met de vierde t/m de zevende plaats en in totaal vijf bij de eerste tien!

Greg Glynn stond lange tijd op de eerste plaats. Helaas moest hij tijdens de finale heel veel inleveren.

Nieuw was het dit jaar voor het eerst (in Nederland) ingevoerde streepjesklassement.

Foto’s: Anton Strabbing