Situatie op 12 september

Het blijft spannend aan de top. Christine heeft met een derde plaats voor de avond, de eerste plaats in het klassement weer overgenomen van Sabine en Marieke.
Alfons heeft de dagprijs gewonnen met 36 punten en Greg heeft met 35 punten zijn score verbeterd en staat nu op een mooie 7de plaats in het klassement. Hij had ook de neary!!
Volgende week vrijdag is de eindstrijd. Vanaf 11:30 kunt u zich melden bij Golfclub Bad Bentheim voor koffie met koek. De afslag is vanaf 12:30.
De flight indeling zal op klassementsplaatsing gaan.
Er is nog plaats voor meer mensen. Ook als u geen 6 kaarten heeft gelopen dit seizoen, kunt u mee doen voor de dagprijzen.
We maken er een gezellige dag van.
Elise Dorée

Situatie op 5 september

Het blijft spannend aan de top. Aan het begin van de ronde kon er worden gedacht aan een veilige plek boven aan voor Christine en Sabine. Maar na een niet zo goed gestarte eerste 9 holes – met voor Marieke laten we zeggen, maar 14 punten – hervatte ze zich in de tweede 9 holes met een spetterende 21 punten. Gevolg, een weggespeelde slechtste kaart van 31 punten en nu een gedeelde eerste plaats met Sabine in de uitslagen van de donderdagavond.
Er werden over-all 4 kaarten verbeterd. Wat inhoud dat de top weer dichter bij elkaar is gekomen. Gerard heeft een perfecte winst behaald vanavond en heeft de eerste stap gezet om de dames toch van de troon te duwen. Een hele mooie score van 37 EN de leiding in het birdie klassement met 11 birdies. Vorige week had ik hem er eentje te kort gedaan. Sorry Gerard.
Vanavond was ook Adnan weer van de partij . Niet rechtstreeks uit Turkije maar toch bijna. Blij dat hij er met zijn gulle lach weer bij was. Helaas niet zo goed gespeeld. Omdat hij met 18 punten binnen kwam heb ik toch nog even aan Margreet gevraagd of hij maar 9 holes had gelopen. Helaas, volgens Margreet waren het er toch 18. Goed, voor zijn gemiddelde maakte deze slechte kaart niets uit.
Volgende week de laatste kans om nog verbeteringen in het klassement aan te brengen. En Jeannette, je laatste kans op 6 kaarten.
Elise Dorée

Situatie op 29 augustus

Vandaag was de laatste keer dat we deze zomer gestart zijn om 16:30 uur. Volgende week 5/9 en de week erna 12/9 starten we om 16:00. Mocht u dit niet kunnen halen, geef dit dan aan bij de wedstrijdleiding en we zullen proberen op u te wachten. Echter later dan 16:15 wordt krap om de ronde met genoeg licht te lopen. Dus a.u.b. kom op tijd, opdat we allemaal met licht kunnen spelen.
Vandaag was ook voor Sabine in verband met werk de laatste keer om haar score te verbeteren. Dit heeft ze ondanks een gehaaste start geweldig gedaan. Met een score van 36 en een verbetering van haar slechtste score van 27 is ze gestegen naar de eerste plaats. Direct gevolgd door Christine Enschede die ook deze week met een score van 33 een slechtere score wegspeelde en hierdoor haar gemiddelde laat stijgen met 0,3. Marieke staat nu op een derde plaats. Zij is nog steeds op vakantie en zal de komende twee weken fris en fruitig aan de slag moeten. Rust en geniet nog even van je vakantie.
Na vier dames zien we de eerste heer op plaats 5. Kom op heren u heeft nog twee weken op hier wat aan te doen. Plaats 6-8 word door de heren Gerard, Greg en Adnan in genomen met dezelfde stand van 33,8. Op de voet gevolgd door Anton en Yvo. Kom op heren, het kan nog.
Elise Dorée

Situatie op 22 augustus

Vanavond is er ontzettend goed gespeeld door Christine Enschede. 42 Stablefordpunten!!!!!
Haar handicap gaat hierdoor naar een prachtige 16,3. MAAR, wat voor de donderdagavond toch wel als een heel bijzonder feit mag worden vermeld is dat zij nu samen met Marieke aan de top staat. Marieke moest dit op afstand vernemen. Zij zit in Zeeland, heerlijk op vakantie. Het wordt sowieso zeer spannend aan de top. 5 mensen op minder dan 1 punt van elkaar en 8 mensen op 1,2 punt van elkaar. Geweldig leuk ook voor de slotdag.
Momenteel zijn er 14 mensen met 6 of meer kaarten.
Ook in de laagste gelederen gebeurde vandaag iets bijzonders. Han van der Deen vestigde (voor zover wij konden nagaan) een nieuw record met strepen. Wel 5 op een rij. In eerste instantie dacht hij dat zijn nieuwe driver hiervan de oorzaak was. Gelukkig hervond hij zich wbt de driver. En sloeg hij hiermee op hole 7 volgens ons de longest (helaas werd die niet mee genomen in de wedstrijd, Sorry Han volgende keer misschien) Het was in ieder geval een geweldige klap. Vanaf dat moment werd er ook weer flink gescoord. Helaas speelden we geen 27 holes en was het leed al geschied. Eerst maar eens een flinke reis maken en dan misschien nog eens proberen.
Het was weer een geslaagde avond.
Elise Dorée

Situatie op 15 augustus

Het was vanavond ondanks de voorspelde regen toch redelijk tot goed te doen. Af en toe veel wind maar op zich weinig van de voorspelde regen.
Sabine speelde een uitstekende 38. Daarna kwam Margreet die een goede 34 wist neer te zetten.
Geen enkele birdie is er gespeeld. Iets wat dit seizoen nu voor de tweede keer is voorgekomen. Op zich uitzonderlijk als je bedenkt dat er vorige week door 1 persoon zelfs drie birdies werden gescoord.
We hebben nu een groep van 13 spelers die de 6 verplichte kaarten voor de finale dag hebben gespeeld. Graag zouden we natuurlijk met een grote groep naar Bad Bentheim gaan. Voor de mensen met twee of meer kaarten is er nog de mogelijkheid om deel te nemen aan de finale dag en deel te nemen aan de officiële wedstrijd en het eindklassement.
Natuurlijk kan voor zover er plaatsen zijn iedereen die wil meespelen. Heb je echter geen 6 kaarten gelopen in het afgelopen seizoen dan doe je niet mee voor het totaal klassement, wel natuurlijk voor de dagprijs.
Voor die mensen die vallen in de groep van 2 tot 5 kaarten. Kom de komende weken nog spelen en speel op 20 september mee met de finale in Bad Bentheim. Kosten voor de slotdag zal inclusief eten en greenfee rond de 70 euro liggen.
Dus mensen doe nog even jullie uiterste best en zorg voor die vereiste 6 kaarten om mee te kunnen dingen naar het kampioenschap van de donderdagavondopstap.
Groet,
Elise Dorée

Verslag (9 en) 18 juli

Vorige week hebben we ivm het onweer eerst gegeten en daarna 9 holes gespeeld. Die uitslag telt dus niet mee. Wel blijkt Anton Strabbing onder invloed zeer goed te spelen. Arie heeft deze week een poging gedaan om enkele van ons vooraf een alcohol houdende consumptie aan te bieden. Gezien de uitslagen wordt er toch voor de volgende week over nagedacht 😉
Vandaag weer een “gewone gezellige opstap gehad. Er is redelijk tot goed gescoord. Harald Enschede is na een periode van blessures en ongevallen terug en maakt een indrukwekkende rentree door gelijk met 37 stableford punten te gaan winnen.
Er zijn nu steeds meer mensen die hun 6 kaarten hebben gelopen en voor verbetering bezig gaan. Marieke is hierin een kei. Met haar lage hcp speelt ze toch maar weer in haar krappe buffer van 35 en hiermee speelt ze haar laagste kaart van 30 weg. Pfff, wat een kanjer. En wat speelt ze mooi en stabiel door de weken. Super gewoon.
Mieke Blaak en Edith van der Deen zijn aangeschoven op de donderdag. Welkom dames, er is zeker nog gelegenheid tot het spelen van 6 kaarten.
Al met al een geweldig gezellige avond met prima scores.