Donderdagavondcompetitie 2014

Spelers met een handicap onder 24.1 hebben gedurende het seizoen op donderdagavond 18 holes gespeeld. Zie voor het verloop de standen rechts op deze pagina. De eindstand van deze avonden is samengesteld met de uitslag van de feestelijk finale op 19 september in Lochem. Het was een ongekend spannende finale afgelopen vrijdag op de prachtige baan van de Graafschap in Lochem. Voor het eerst in de geschiedenis wordt de felbegeerde beker gegraveerd met de naam van een dame. Lorette Kuerble heeft de jaarbeker na een prachtige score (39 punten) op de Graafschap in ontvangst mogen nemen. De 2e prijs was voor Gerard Siemerink, de derde prijs ook voor een dame: Netty van Ardenne.
Tussen de eerste en de tweede plaats slechts een verschil van 0,3 punten !!! Natuurlijk hoor je na afloop de algemeen bekende kreten: “als ik niet in de bunker had gelegen”- “als dat putje nu eens een keer wel was gevallen in plaats van op de rand te blijven liggen”, enz.enz. Het was een spannende finale, mooi weer, een geweldig uitdagende baan, en een heerlijk diner als afsluiting van een fantastisch seizoen.

Tweede plaats

De definitieve eindstand is een combinatie van de eindstand van de donderdagavonden en de finale op 19 september.
Winnaar is LORETTE KUERBLE
2e: Gerard Siemerink (foto links)
3e: Netty van Ardenne
4e: Guilherme Luis

Gedenkwaardig is de Eagle van Pieter Lem gescoord op hole 10 gevolgd door een birdie op hole 11. (4 september) Op twee holes scoorde Pieter maar liefst 9 stablefordpunten !! Pieter kreeg een fles wijn aangeboden. De fles werd beschikbaar gesteld door de 19e hole.

De winnaar

Statistiek

In de stand t/m 5 september is het totaal aantal ingeleverde kaarten vermeld van de Top 25 deelnemers. Deze 25 spelers hebben samen 228 Qualifying kaarten ingeleverd.
Het totaal aantal deelnemers over het afgelopen seizoen is maar liefst 46. Deze deelnemers hebben minimaal twee keer gespeeld. Het maximum ligt bij 17 keer (van de 19 avonden!) een kaart inleveren.