De bello Drienico – Dag 3

Ondanks de druidendrank voor de Rest of the World (Reliqua mundi/RM) op dag 2 van de Rydercup had men beter moeten weten. Reeds Caesar schreef rond 45 v C: .. Ollanda est omnis divisa in partes tres, quarum unam incolunt Tubantiae. Hi omnes lingua inter se differunt et horum omnium fortissimi ..
Vrij vertaald: …Holland is in zijn geheel verdeeld in drie delen, waarvan de Tukkers er één bewonen. Deze verschillen in taal met de overigen en zijn verreweg de dappersten…
Het is overigens volstrekt onduidelijk hoe dit duistere groepje zich uiteindelijk heeft kunnen vestigen achter de IJssel. Kortom: als men zijn klassieken had gekend, had men tevoren reeds de uitslag kunnen weten: Tukkers- ROW: 24-23,5. Pogingen als het op het laatste moment inbrengen van een ovum aureum (gouden bal/ chipping contest) dan wel het inzetten van allochtonen (Hans Ouwehand) bleken volledig zinloos. Laatste genoemde scoorde nog wel een Eagle op hole 7, maar dat was meer voor eigen gewin.
Een schrale troost voor de RM waren de heren van der Sommen (neary) en Strabbing (sneary). Laatstgenoemde wist zijn eerste poging in tweede instantie te overtreffen en is dus de enige wereldburger die van zichzelf kan winnen. De Tukker Esman had echter de langste (op hole 16 wel te verstaan).
Nadien totale georganiseerde chaos op het terras. De twee en halve captains van de beide teams werden bedankt en onder bloemen bedolven, het Twentse ros met inscriptie van de heer Esman) werd plechtig voor het tweede achtereenvolgende jaar overhandigd aan de Tukkers, waarna de strijdbijl werd begraven (Bellum Drienum finitum).
Een copieuze maaltijd van het vuur werd genuttigd, de glazen ad fundum geledigd. Men deed een plas… Tip voor de RM voor het volgend jaar: stel Brutus op !

Twente – RotW
24 – 23,5

Een nieuwe beker? Of fake news? (nuntium fake)

Zoekplaatje: welke tukker wordt er hier weggemoffeld? (hieronder en rechts)

De beker + de historie

De teamleiders
opvallend is dat Tukkers twee leiders nodig hadden….