Playing Handicap – Drie lussen

Voor de playing handicap moet de juiste tabel worden gekozen. De eerste keuze is of de DRIENE route of de MARTER route wordt gelopen. De Driene route kent twee lussen, de eerste negen en de tweede negen. Als negen holes de keuze is, zijn er dus twee mogelijkheden. Bij 18 holes wordt na de eerste lus de tweede lus (met een aantal andere afslagen) gelopen.
De Marter route kent slechts één lus (par 36) die één of twee keer kan worden gelopen. Daardoor kan er bij Golfclub Driene feitelijk worden gekozen uit VIJF mogelijkheden:
§ Driene route 9 holes, de eerste negen – par 35
§ Driene route 9 holes, de tweede negen – par 35
§ Driene route 18 holes, de eerste + de tweede negen – par 70
§ Marter route 9 holes, par 36
§ Marter route 18 holes, par 72
En er is voor HEREN en DAMES nog de keuze tussen afslaan van ROOD of GEEL.

Dames

Dames kunnen kiezen of zij vanaf de gele of vanaf de rode tee’s spelen. Bij het lopen van een qualifying kaart moet een keuze worden gemaakt tussen de Driene-route of de Marter-route, tussen 9 of 18 holes en een keuze voor rood of geel. Bij 9 holes is er ook nog de keuze voor de 1e of de 2e negen holes. Er zijn dus TIEN mogelijkheden. Eenmaal gekozen, is er onderweg geen verandering meer mogelijk. Bij wedstrijden bepaalt de wedstrijdleiding de route, het aantal holes en de kleur.
Tijdens oefenrondes staat het uiteraard iedereen vrij onderweg te variëren.

Driene-route Dames = 9 en 18 holes

Marter-route Dames = 9 en 18 holes

Heren

Voor de heren geldt hetzelfde als hierboven is beschreven. Let wel bij de keuze voor rood moet de ronde met aanmerkelijk minder slagen worden gespeeld.

Driene-route Heren = 9 en 18 holes

Marter-route Heren = 9 en 18 holes

ÉÉN wereldhandicapsysteem

Per 1 maart 2021 is er EEN wereldhandicapsysteem ingevoerd. Over de gehele wereld hetzelfde systeem dus. De handicap wordt vanaf deze datum berekent over de beste 8 scores van de laatste 20 scores. Voor een kennismaking met het nieuwe systeem kun je via deze link een korte samenvatting van het nieuwe systeem zien.