De Rydercup – Dag 2

Onder ideale weersomstandigheden is dag 2 van de Rydercup gespeeld. De spelvorm was Greensome Chapman. Deze keer hadden zich 23 Twentenaren en 22 wereldburgers opgegeven. Om toch op een even aantal uit te komen besloot captain David Wijnen zijn plaats beschikbaar te stellen. Een zeer genereuze daad.
De beide captains gaven tijdens de briefing aan waarom het de vorige week zo goed en niet zo goed ging. Captain Frans van Mol vergeleek Twente met het Gallië uit de Romeinse tijd. Zij waren zo sterk omdat hun druïde de mensen een drank toediende die hen onoverwinnelijk maakt. Dit bracht hem op een idee. Ook de wereldburgers kregen, naast de tukkers, de toverdrank (Twents kruidenbitter) toegediend. Dit bleek inderdaad effect te hebben. Van de 11 partijen won The Rest Of The World er 7. De Twentenaren bleven op 3 overwinningen steken terwijl er 1 partij onbeslist eindigde. Het werd dus 7,5 – 3,5. Met de eindstand van de vorige week erbij betekend dit een 12,5 – 11 tussenstand. Er is dus nog van alles mogelijk, temeer daar er voor de volgende week nog 24 punten te verdelen zijn (de enkelspelen).

De toverdrank wordt desondanks ook aan de tukkers uitgedeeld

Twente – RotW
7,5 – 5 plus 3,5 – 7,5
= 11 – 12,5

Jan van Venix keurt de drank – De Koning(ix) kijkt toe

Dropperix en LeLouxix zetten Arnold en Joop direct op de achtergrond

Het kleine Tukkerland tegen de grote omgeving

Groothuizix en Stokkerix hadden hier nog hoop
Tegen de vervroegd uit Engeland teruggevlogen Robin en nog een andere vogel geen schijn van kans

De Longest ging ook deze week weer naar Charles Stork. De Neary werd een prooi voor Ben Gelévert, terwijl de Second Neary werd gewonnen door het duo Gerard Siemerink/Charles Stork.

Onenigheid bij de tukkers over de naam van het team

Voor heel even is Linda (zie de foto rechts) weer terug. Zij werkte vanaf 2005 ca tien jaar bij Driene.