De een na laatste Ringer

Een zonovergoten Toscaans landschap. Een Indian Summer in al haar kleurenpracht. En dat al weken lang op onze eigen baan. De zon schijnt onverminderd op ons lustrumjaar.
En dit was de setting voor alweer de 5e ronde van de Ringercompetitie, waarvoor natuurlijk ook de ‘jonge’ beloften weer in groten getale waren toegestroomd. Immers, wie droomt niet van 6(!) kansen om een slechte hole te verbeteren in een spel dat zo vaak scorekaarten genadeloos onderuit doet glijden door soms maar een paar zwakke momenten?
Enfin, 34 contestanten trokken onder prachtige condities de wei in, waar zij de strijd aanbonden met pakken bladeren langs de fairway en supersnelle greens. In deze strijd sloeg Freek Hakvoort zijn slag. Met een score van 38 stableford werd hij niet alleen 1e voor de dag, maar nam hij ook de leiding over in het Ringerklassement. Well done! De 2e plaats werd veroverd door één van de meest stabiele spelers van de herenmiddag, Hans Buma, met weer een prima score van 37 stableford. En met heel veel plezier zagen we Anton Strabbing met een 3e plaats met 35 stableford aantonen dat hij weer naar zijn oude niveau aan het groeien is. Chapeau, Anton!
De longest drive op hole 16 werd een prooi voor Henk Kiers, en de neary op hole 2 & 11 ging, met een enkele centimeter verschil naar Roderick Bredero.
Tenslotte werd op de volgende kaarten een birdie aangetroffen: Jan van der Veen, Frans van Mol, Ben Gelévert en Roderick Bredero

De eerste plaats (38)

De neary = Roderick

De tweede plaats (37)

De longest

De derde plaats (35)

Ben bespreekt de strategie voor de shoot-out tegen Gerard

De resterende herenmiddagen zullen alle om 12.00 uur aanvangen. Na afloop van de laatste Ringerronde, op 31 oktober aanstaande, zal een shoot-out worden gespeeld tussen Gerard Siemerink en Ben Gelévert om te bepalen wie de winnaar wordt van de HJ1 beker 2018!!

De Vrienden hadden een prestigieus eindtoernooi. Mét caddy’s en ‘Stilteborden’.

Binnenkort bij de Heren

Het rondje is al betaald